Som rallyförare så är det viktigt att bilen är i topptrim inför en tävling, bilarna kontrolleras noggrant inför tävlingarna och mellan tävlingarna så testas och justeras bilarna så de är så bra som de bara kan bli. Samma ska kanske inte gäller för en privatperson men däremot så gäller det att att man tar hand om sin bil och ser till så att den får den service den behöver.car-mechanicMånga saker kan man kontrollera själv, och om man regelbundet sköter om sin bil så minimeras risken att det händer något större och man blir tvungen att lämna in bilen på reparation av något slag. Dagens moderna bilar är betydligt mer avancerad är äldre modeller och man kanske inte kan fixa saker och ting med sina bilar som man gjorde förr. Du kan hitta bra verkstäder att lämna in din bil hos genom att kolla online idag, många av dom är dessutom märkesverkstäder så att du lämnar din bil i trygga händer.

Saker som du kan kolla själv

  • Kontrollera och fylla på olja, det är inga större problem att dra upp en oljesticka för att kontrollera kvalitén och mängden olja i din motor. Vet du av dig att det var länge sedan ett oljebyte bör du kolla hur det står till. Fyll på om det skulle visa sig vara lite olja i motorn och se till att ordna ett oljebyte omgående.
  • Kylarvätska kan du kontrollera sommartid mängden och vintertid vilket frostskydd det finns i kylarvattnet. Mätare kan du långa på din bensinmack och kanske även få hjälp första gångerna att kolla hur frostskyddet ligger. Fyll på om det skulle behövas bättre frostskydd.
  • Vindrutetorkare är något som slits med tiden och tillslut så håller de inte rutan fri från smuts och vatten. Ta med dig bladen in till macken för att få hjälp med att köpa rätt torkare till din bil, byta dessa kan du göra på plats.
  • Glödlampor är viktigt att de fungerar, ta ett extra varv runt bilen med varningsblinkers på för att kolla så att alla fungerar, be någon sätta sig i och bromsa för att se så dessa lampor är hela. Kör mot en vägg eller glasparti för att blinka med hellyset så ser du att de fungerar.