Att köra rally är lika fysiskt påfrestande som vilken sport som helst. Därför är det viktigt att du är i bra form innan du ger dig in i en tävling. Ju starkare och friskare du är desto mindre risk för allvarliga skador om olyckan skulle vara framme.

Träning, kost och vila

De tre nyckelorden ovan är de första du måste se efter. Träning både i form av styrketräning och konditionsträning exempelvis är en självklarhet. Se också till att du äter hälsosamt för optimal energi samt för att undvika problem med till exempel magen. Det är inte roligt att ha magproblem när du sitter i rallybilen.

Att se till så att du får tillräckligt med sömn är också oerhört viktigt. Sömnbrist kan orsaka koncentrationssvårigheter vilket kan vara livsfarligt vid en rallytävling. Om du har sömnproblem så bör du ta upp det med en läkare eller varför inte prova något naturmedel.

Få hjälp med smärta

Om det är så att du har någon slags skada eller muskel/ledvärk så måste du ta hand om det innan du tävlar. Smärta som inte botats kan göra att allt jobb med att komma i form blir till intet. Ta kontakt med Muskelcentrum om du behöver hjälp så kan de se till att du är på absolut topp innan tävlingen.