2014 års upplaga av Rally Sweden blev även den väldigt lyckad. Det var inte riktigt lika mycket snö som vanligt men trots det blev prispallen en helnordisk historia.

Vinnaren av Rally Sweden 2014 blev finländaren Jari Matti Latvala. Inför den sista sträckan hade han en ledning på 46,8 sekunder. Efter att ha kört även den sista sträckan på ett exemplariskt sätt kunde han titulera sig som vinnare. Till sin hjälp hade han kartläsaren Miikka Anttila som tillsammans med Latvala visat sig utgöra ett riktigt bra team. Det är inte första gången som Latvala lyckats vinna Rally Sweden. Han har hamnat högst upp på prispallen hela två gånger tidigare, kanske var det rutinen som gjorde att Latvala klarade av att hålla de andra ifrån sig in i det sista.

På andraplats kom norrmannen Andreas Mikkelsen vars totala sluttid var 53,6 sekunder ifrån Latvala. Även tredjeplatsen var nordisk och det var norrmannen Mads Østberg som lyckades knipa åt sig den.

Nästa år kommer verkligen att bli intressant och det återstår att se om Latvala även 2015 kommer att hamna överst på pallen. Latvala kommer garanterat även nästa år att få låga odds hos spelsidor så som Unibet.

Att alla tre på pallen 2014 var från nordiska länder får ses som viktigt för rallyn i norr. Frågan är om Sverige kommer att kunna ge de övriga nationerna en riktig utmaning nästa år. Man får dock inte glömma att dansken Mads Östbergs kartläsare 2014 var svenske Jonas Andersson.

Svensken Pontus Tidemand lyckades som bäste svenska förare att knipa åt sig åttondeplatsen. Om han förbättrar sin körning till nästa år är det möjligt att han har en större chans att hamna på pallen, något som i så fall kommer att märkas på att han får lägre odds.